S. van Duijl

Dutchhelmets.nl is lid en houder van het Keurmerk Online-Musea.nl.

 

Dutchhelmets.nl is member of and has the Online-Musea.nl certificate.

 

De helm van Dhr. S. van Duijl / The helmet of Mr. S. van Duijl

 

 

Dhr. S. van Duijl was Plaatsvergangend Groepscommandant van de Romeo Groep, eenheid 1-5, 44 Painfbat JWF gedurende de uitzending Battlegroup 5 in Uruzgan, Afghanistan van december 2007 tot en met maart 2008.

 

De hier afgebeelde helm heeft Dhr. S. van Duijl gedragen tijdens boven genoemde uitzending. De camouflage patroon is zelf door Dhr. S. van Duijl aangebracht.

 

Bijzonder aan deze helm is dat de helm enkele keren is afgebeeld op de fotoreportage: 'Uruzgan: Een dag op scherp'

 

De 2 hieronder afgebeelde fotos komen uit bovengenoemde fotoreportage. Op deze 2 fotos kunt u de helm zien. Op de linker foto is de helm net rechts op de foto te zien. Op de rechter foto is de helm te zien waarbij deze wordt gedragen door Dhr. S. van Duijl (middelste persoon).

Meer informatie over deze fotoreportage kunt u lezen onder beide fotos.

 

 

 

 

De fotoreportage 'Uruzgan: een dag op scherp' schetst een beeld van eenheid 1-5 (BattleGroup-5), bestaande uit militairen van 44 pantser infanterie Johan Willem Friso, te Havelte, tijdens hun uitzending in Uruzgan, Afghanistan.

In de reportage wordt weergegeven wat er allemaal speelt binnen een eenheid; het leven op een kamp, het voorbereiden van een patrouille, het daadwerkelijke patrouille en de afsluiting hiervan. Tevens is er een impressie hoe de militairen leven op een vooruitgeschoven post (Patrol Base Poentjak).

 

Vervaardiger: Rorimpandey, Arief (AVDD)

Copyright: NIMH

 

 

Gedurende de uitzending werd de helm gedragen waarbij een bevestigingssamenstel voor de HV (Helderheids Versterker) Mono was gemonteerd en een IR (Infra Rood) break-light achterop was geplaatst.

Beiden zijn op de fotos van de fotoreportage goed te zien.

 

 

Aan de binnenzijde is een haak geplaatst zodat de helm aan de uitrusting opgehangen kan worden. Ook werd een strook wc papier in bewaard, wat handig kon zijn bij hoge nood...

De kinriem is onder het binnenwerk gevouwen en een leuke persoonlijke detail is de kaart met Joker afbeelding aan de binnenzijde.