page contents
MI uitzendingen en oefeningen

Alle informatie m.b.t. Nederlandse Militaire Inlichtingen organisaties en eenheden zijn afkomstig van openbare bronnen.


Om de collectie Inlichtingen aan te vullen, is Dutchhelmets.nl op zoek naar aanvullend materiaal zoals emblemen, borstzakhangers, coins, uitrusting, kleding (gevechts- en Dagelijks Tenue), foto's, documentatie, tijdschriften, boekwerken, voorschriften, stikkers, materieel en overige memorabilia. Kortom, alles wat met Inlichtingen te maken heeft.

Gezien de gevoeligheid, wordt hier voorzichtig mee omgegaan, zoals wet en regelgeving voorschrijft.International Security Assistance Force (ISAF), Task Force Uruzgan (TFU/ISAF) en Police Training Group Kunduz (PTG)


Tekst volgt


Antipiraterij missies Operation Ocean Shield (OOS/NATO) en ATALANTA (EU), Golf van Aden en Hoorn van Afrika


ISR module aan boord van Zn. Ms. Rotterdam (juni 2012-oktober 2012)


Medio 2012 vaart Zn. Ms. Rotterdam richting de Golf van Aden om deel te nemen aan de NATO geleide anti-piraterij missie Operation Ocean Shield (OOS). Zn. Ms. Rotterdam was robuust uitgerust voor deze missie. Aan boord bevindt zich een detachement van het 1e Bootcompagnie van het Korps Mariniers, bestaande uit 2 Landing Craft Utility Mk II (LCU), 2 Landing Craft Vehicle Personnel (LCVP) en 2 Fast Raiding Interceptor and Special Forces Craft (FRISC), een detachement van het Defensie Helikopter Commando bestaande uit 2 AS.532U2 Cougar-helikopters, 3 Rigid Hull Inflatable Boats (RHIB), Task Force Barracuda betaande uit personeel van MARSOF en KCT en een JISTARC inlichtingen module.

 

Bijzonder is het inlichtingeneenheid (ISR module) aan boord welke geleverd werd door JISTARC, wat zich voornamelijk bezig hield met het verzamelen en analyseren van informatie. In de ISR module was o.a. een Scan Eagle detachement aanwezig.

 

Met de aanhouding van in totaal 19 vermoedelijke piraten en het opbreken van 3 Pirate Action Groups (PAG) kon de ISR module terugkijken op een geslaagde missie.


ISR module aan boord van Zn. Ms. Johan de Witt (augustus 2013-december 2013)


Augustus 2013 vaart Zn. Ms. Johan de Witte uit om deel te nemen als commandoschip aan de missie Atalanta. NU ook weer is een inlichtingeneenheid (ISR module) aan boord welke geleverd werd door JISTARC. In de ISR module was o.a. een Scan Eagle detachement aanwezig.


United Nations Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali (MINUSMA)


Personeel voor de ISR-Coy werd geleverd door JISTARC.


Internationale inlichtingen eenheden/organisaties, geschonken aan Nederlandse militairen tijdens oefeningen of cursussen/opleidingen