page contents
Een helm uit de fotoreportage: 'Uruzgan: Een dag op scherp'


Een helm uit de fotoreportage: 'Uruzgan: Een dag op scherp'


Vanwege privacy redenen wordt de oorspronkelijke drager van deze helm niet bij naam genoemd. Naam van de oorspronkelijke drager is bekend bij Dutchhelmets.nl


De hier afgebeelde helm is gedragen tijdens de uitzending Battlegroup 5 in Uruzgan, Afghanistan van december 2007 tot en met maart 2008.

De drager was Plaatsvergangend Groepscommandant van de Romeo Groep, eenheid 1-5, 44 Painfbat JWF. De camouflage patroon is door de drager zelf aangebracht.


Bijzonder aan deze helm is dat de helm enkele keren is afgebeeld op de fotoreportage: 'Uruzgan: Een dag op scherp'


De 2 hieronder afgebeelde fotos komen uit bovengenoemde fotoreportage en u kunt op deze fotos de helm zien. Op de linker foto is de helm rechts op de foto te zien. Op de rechter foto is de helm te zien in gebruikt door de middelste persoon.

Meer informatie over deze fotoreportage kunt u lezen onder beide fotos.


Deze helm is geschonken door de oorspronkelijke drager aan Dutchhelmets.nl.De fotoreportage 'Uruzgan: een dag op scherp' schetst een beeld van eenheid 1-5 (BattleGroup-5), bestaande uit militairen van 44 pantser infanterie Johan Willem Friso, te Havelte, tijdens hun uitzending in Uruzgan, Afghanistan.

In de reportage wordt weergegeven wat er allemaal speelt binnen een eenheid; het leven op een kamp, het voorbereiden van een patrouille, het daadwerkelijke patrouille en de afsluiting hiervan. Tevens is er een impressie hoe de militairen leven op een vooruitgeschoven post (Patrol Base Poentjak).


Vervaardiger: Rorimpandey, Arief (AVDD)

Copyright: NIMH