page contents
Dhr. H.L. Rijnink

Dutchhelmets

De Nederlandse stalen helm 1916-1992


De helm van Dhr. Rijnink


m27, VB-1931


Dhr. Hendrik Lambertus Rijnink.


Dhr. Hendrik Lambertus Rijnink was als dienstplichtig sergeant ingedeeld bij de luchtdoelartillerie als vuurleider en werd gelegerd in Strijen tijdens de mobilisatie.

Dhr. Rijnink had een aantal kanonnen onder zijn leiding met als doel Rotterdam te beschermen tegen luchtaanvallen.Deze m27 is gedragen door Dhr. Rijnink gedurende de mobilisatie in 1939/1940 en tijdens de oorlogsdagen in mei 1940.


De helm is geproduceerd in 1931 door Verblifa.

De helmembleem is afgeslagen en de kale plek is met verf gecamoufleerd. Helmbol is 31BU gestempeld en op de lederenband is een CM1932 afname stempel geplaatst.


Dutchhelmets gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken en stelt Dutchhelmets in staat om de site te verbeteren en om betere campagnes op te zetten. Dutchhelmets uses third party cookies to track how you use the website. This helps us better understand how visitors can find and use our site and allows us to run better campaigns.

Accept